Пісіруде қолдану: Тұздықтар, маринадтар — майды біртіндеп 1 тамшыға немесе тіс шұқығыштың ұшына, дәміне қарай қосыңыз. Салаттар — 30 мл таңғышқа 1-2 тамшы. Хош иісті май — 300 мл өсімдік майына 4-5 тамшы (күнбағыс, зәйтүн және т.б.), 5-7 күн қалдырыңыз. Салаттар, бұқтыру, пісіру, ет және балық тағамдарын маринадтау үшін қолдануға болады. Тұз дәмі — 500 г тұзға 5-7 тамшы. Күн сайын шайқап, 5 күн қалдырыңыз. Сорпалар — 2 литр сорпаға 2 тамшы. Пісіру — 1 кг қамырға 4-6 тамшы.
Маңызды! Эфир майлары өте шоғырланғандықтан, дозаны асырмау және тағамның дәмін бұзбау үшін оларды мұқият пайдалану керек. Тағам дайындауда эфир майларын пайдалану кезінде келесі ережелерді сақтау қажет: • Эфир майларын тағамға эмульгаторды (өсімдік майы, кілегей, қаймақ, бал) 10 мл эмульгаторға 1 тамшы майдың пропорциясында қосады. Эфир майлары сумен араласпайды! • Майларды аздап тамшылатып немесе тіс шұқығыштың ұшына қосып, әр жолы дәмін татып отыру керек. • Пісіру кезінде алдын ала дайындалған хош иісті майды, қантты немесе тұзды қолдануға болады.
Пікірлер
Әзірге шолулар жоқ.