Пісіруде жалбыз десерттерді, көкөніс және жеміс салаттарын, ет және балық тағамдарын дайындауда, шай, шарап пен коктейльдерді хош иістендіруде кеңінен қолданылады.
Алу: өсімдіктің жаңа гүлдерімен Дистилляция әдісі.
Хош иіс: қарқынды, қуаттандыратын, балғын, ментол.
Пісіруде қолдану:
* Салаттар — 30 мл таңғышқа 1-2 тамшы.
* Десерттер-2-3 ас қасыққа 1 тамшы. л. кілегей, кілегей, тәтті тұздық және т. б.
* Шайдың хош иісі-150 г шайға 1-3 тамшы эфир майы. Күн сайын шайқап, 5 күн талап етіңіз.
* Алкогольді ішімдіктер — бөтелкеге біртіндеп 1 тамшысын қосып, шайқап, дәмін татыңыз.
* Қанттың немесе тұздың хош иісі-500 г қант/тұзға 5-7 тамшы. Күн сайын шайқап, 5 күн талап етіңіз.
* Джем-200-250 мл құмыраға 2 тамшы.
* Пісіру-1 кг қамырға 4-6 тамшы.
Жадынама! Эфир майларын тамақ дайындауда қолданған кезде келесі ережелерді сақтау қажет:
* Эфир майлары тағамға эмульгатормен (өсімдік майы, кілегей, қаймақ, бал) 10 мл эмульгаторға 1 тамшы май пропорциясында қосылады.
* Майларды әр уақытта дәмін татып, бір тамшыдан немесе тіс тазалағыштың ұшынан орташа мөлшерде қосу керек.
* Пісіру кезінде алдын ала дайындалған хош иісті майды, қантты немесе тұзды қолдануға болады.
Пікірлер
Әзірге шолулар жоқ.