Санатсыз

Чиптерді жасауға арналған силикон төсеніштері

✅

 1 қызылша чипсы

Белоктар — 100г.
Сары май — 50г.
Ұн — 80г.
Қызылша ұнтағы — 3г.

• Барлық ингредиенттерді блендерде тегіс қамыр алынғанша шайқаймыз. Біз оны чиптерге арналған қалыпқа таратып, артық бөлігін шпательмен алып тастаймыз. 150С 7-8 минут пісіріңіз. Қалыптан абайлап алыңыз, суытып, ұстаңыз. Силикагель қосылған ауа өткізбейтін контейнерде сақтаңыз.

✅

 2 картоп карри чипсы

Тәтті картоп пюресі — 500г.
Сары карри пастасы — 20г.
Ксантан сағызы — 2г.
Изомальт — 90г.

• Кәстрөлде ксантаннан басқа барлық ингредиенттерді араластырыңыз және изомальт толығымен ерігенше араластыра отырып, қайнағанша қыздырыңыз. Біз блендерде тесуге кірісеміз және алынған шұңқырға ксантан құйамыз. Толық қосылғанша біз бұзамыз. Содан кейін ұсақ түйіршікті електен сүртіңіз. Сақтау үшін салқындатыңыз және шаңсорғышпен алыңыз.

• Салқындатылған қамырды шпательмен бұйра чиптерге арналған силикон қалыптарға таратамыз. 90C температурада шамамен бір сағат немесе толығымен дайын болғанша пісіріңіз.

✅

 Зәйтүн қосылған 3 чипсы

Картоп түйіршіктері — 50г. (құрғақ картоп пюресі)
Үгітілген пармезан — 5г.
Ұнтақталған зәйтүн — 15г.(кептірілген зәйтүн, ұнтақталған)
Өсімдік күлі — 2г. (Күйген картоп қабығынан немесе пияздан)
Дәміне қарай тұз және бұрыш
Су немесе сорпа

• Барлық ұнтақтар кескіште тесілген. Тоқтатпай, тым қою емес пюре консистенциясы алынғанша суды ақырын құйыңыз.

• Біз оны чиптерге арналған қалыпқа таратып, артық бөлігін шпательмен алып тастаймыз. 150С 8 минут пісіріңіз. Біз оны шығарамыз, оны аздап суытып, пішіннен абайлап алып тастаймыз. Силикагель қосылған ауа өткізбейтін контейнерде сақтаңыз.

✅

  паприка

қосылған 4 фишка

Белоктар — 100г.
Сары май — 50г.
Ұн — 80г.
Тәтті паприка — 3г.

• Барлық ингредиенттерді блендерде тегіс қамыр алынғанша шайқаймыз. Біз оны чиптерге арналған қалыпқа таратып, артық бөлігін шпательмен алып тастаймыз. 150С-та 7 минут пісіріңіз. Қалыптан абайлап алыңыз, суытып, ұстаңыз. Силикагель қосылған ауа өткізбейтін контейнерде сақтаңыз.

✅

 5 классикалық қамыр

Ұн — 150г.
Белоктар — 200г.
Сары май — 60г., жұмсартылған
Қант — 50г.
Өсімдік майы — 60г.
Тұз — 10г.

• Ыдысқа силикон шпательді пайдаланып, бөлме температурасындағы сары майды, ақуыздарды, қантты, електен өткізілген ұнды тегіс болғанша араластырыңыз. Содан кейін біркелкі қамыр алынғанша өсімдік майы мен тұзды қосамыз.

• Кондитер қапшығындағы қамырды пішіндегі пішіндердің үстіне салып, артық бөлігін алып, қалақшамен таратамыз. 170С-та 12 минут пісіріңіз. Ауа өткізбейтін контейнерде сақтаңыз.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *